fbpx
NaslovnicaCrna GoraPič: Političari da obezbijede funkcionalan Ustavni sud

Pič: Političari da obezbijede funkcionalan Ustavni sud

Podgorica, (MINA) – Crnogorski političari i partije treba da osiguraju funkcionalan Ustavni sud i stvore uslove za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore, poručio je izaslanik premijera Ujedinjenog Kraljevstva (UK) za Zapadni Balkan, Stjuart Pič.

Kako je saopšteno iz Britanske ambasade u Podgorici, Pič je u izjavi povodom trenutne političke situacije u državi naveo da UK i njihovi saveznici dijele nepokolebljivu posvećenost sigurnosti i blagostanju regiona, uključujući i Crnu Goru.

Prema njegovim riječima, sadašnji, poduži politički ćorsokak ostavlja Crnu Goru sa prelaznom vladom u geopolitički i ekonomski izazovnim vremenima.

„Crnogorski političari i partije sada treba da se uključe u razgovor kako bi osigurali funkcionalan Ustavni sud i prave uslove za buduće predsjedničke i parlamentarne izbore“, kazao je Pič.

On je rekao da se Ujedinjeno Kraljevstvo aktivno interesuje za taj proces.

„Kao NATO saveznici, posebno je važno da se pridržavamo jasnih zajedničkih vrijednosti na kojima se zasnivaju usklađeni stavovi u oblasti odbrane, bezbjednosti i vanjske politike. Samo na osnovu takvih zajedničkih interesa, nastavlja se naša uspješna saradnja u mnogim oblastima“, poručio je Pič.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...