fbpx
NaslovnicaCrna GoraPerspektiva Crne Gore u istinskom i sadržajnom dijalogu

Perspektiva Crne Gore u istinskom i sadržajnom dijalogu

Podgorica, (MINA) – Perspektiva Crne Gore je, kako u istinskom i sadržajnom dijalogu na regionalnom i međudržavnom nivou, tako i u unutrašnjem parlamentarnom dijalogu, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On se danas, u okviru radne posjete Ujedinjenom Kraljevstvu (UK), u Londonu sastao sa predsjedavajućim Interparlamentarne grupe za Crnu Goru i članom Parlamenta UK, Aleksom Sobelom.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao važnost saradnje parlamenata za obje države, i naglasio da Crna Gora intenzivno radi na sprovođenju reformi u oblasti vladavine prava.

On je rekao da očekuje učinke koji su u potpunosti usklađeni sa sugestijama evropskih partnera koji očekuju da Crna Gora zaista bude država zasnovana na principu nulte tolerancije na korupciju, organizovani kriminal i bezakonje.

“Perspektiva Crne Gore je kako u istinskom i sadržajnom dijalogu na regionalnom i međudržavnom nivou, tako i u unutrašnjem parlamentarnom dijalogu, jer zemlja bez istinskog društvenog dijaloga, bez obzira kakve ciljeve da proklamuje, ne može ići naprijed i usvajati nove vrijednosti”, ocijenio je Krivokapić.

To je, prema njegovim riječima, najdobronamjernija poruka evropskih partnera koju Vlada vidi kao ključ za nastavak ubrzanih reformi i uspješno odvijanje pristupnih pregovora.

Krivokapić je kazao da je Crna Gora, kao parlamentarna demokratija koja je imala svoje istorijske diskontinuitete, konačno prodisala punim plućima parlamentarizma.

On je poručio da će aktuelna Vlada učiniti sve da evidentni, postojeći demokratski kapacitet iskoristi na dobro svih građana i na zadovoljstvo mnogobrojnih međunarodnih partnera.

Sobel je rekao da se raduje posjeti Crnoj Gori, istakavši da je primjetno da Vlada ide demokratskim putem.

On je kazao da dvije zemlje imaju dobru parlamentarnu saradnju, koju bi trebalo dodatno osnažiti.

U saopštenju se navodi se da se na sastanku, kome je prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, govorilo i o ekonomskim temama.

Krivokapić je poručio da Crna Gora može biti bogata, samo ako je energetski bogata.

“On je kazao i da ako želimo demokrtaske promjene, neophodno je da kao zemlja krenemo u ubrzane ekonomske reforme”, kaže se u saopštenju.

Sobel je istakao da bi Crna Gora i UK trebalo da unaprijede trgovinske veze, i da su obnovljivi izvori energije najveći potencijal Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije