fbpx
NaslovnicaCrna GoraPažin insistirao da Marović bude izručen Crnoj Gori

Pažin insistirao da Marović bude izručen Crnoj Gori

Podgorica, (MINA) – Ministar pravde Zoran Pažin insistirao je danas tokom bilateralnog sastanka sa ministarkom pravde Srbije Nelom Kuburović u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen.

Pažin je rekao da, iako dva ministarstva u mnogim oblastima imaju blisku i kvalitetnu saradnju, izručenje osoba koje su okrivljene ili osuđene za teška krivična djela, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, treba da bude dodatna potvrda čvrstih partnerskih odnosa.

“Ne smijemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni slučaj dovede u pitanje druge pozitivne rezultate u ovoj oblasti”, istakao je Pažin.

On je podsjetio Kuburović na molbu Crne Gore za izručenje Marovića, upućenu nadležnim organima Srbije u aprilu, u pogledu koje Crna Gora do sada nije dobila nikakvu povratnu informaciju.

Pažin je ukazao da su, i prije podnošenja molbe za izručenje, raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice za Marovićem već dvije i po godine ispunjeni svi pravni preduslovi da on bude uhapšen u Srbiji u cilju izručenja Crnoj Gori.

Najčitanije