fbpx
NaslovnicaCrna GoraPad podrške NATO-u ilustruje koliko je vlast afirmisala transatlantske vrijednosti

Pad podrške NATO-u ilustruje koliko je vlast afirmisala transatlantske vrijednosti

Podgorica, (MINA) – Pad podrške građana Crne Gore NATO-u ilustruje u kojoj mjeri je vlast afirmisala transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva u Alijansi, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković.

On je rekao da su u DPS-u zabrinuti povodom rezultata najnovijeg istraživanja koje je predstavljeno u NATO-u.

Bošković smatra da bi sve odgovorne strukture u državi trebalo ozbiljno da zabrine to što u Crnoj Gori opada podrška Alijansi u momentu kada već godinu traje ruska agresija u Ukrajini, i kada se NATO-u okreću i neutralne države.

“No, kako vidimo, oni gotovo i da nijesu ni registrovali te podatke, što uostalom i na najbolji način ilustruje to u kojoj su mjeri sami afirmisali transatlantske vrijednosti i sam značaj članstva u NATO-u”, rekao je Bošković.

Kako je kazao, vlast je u isto vrijeme dopuštala ruskim propagandistima da rade šta žele.

“Od javnih okupljanja, do zabranjivanja koncerata, pri čemu se ”oslobađala” apsolutno svih kadrova koji su se na bilo koji način bavili ljudima koji su povezani sa ruskim tajnim službama”, naveo je Bošković u saopštenju.

Prema njegovim riječima, zato rezultat istraživanja nije iznenađujući.

“A kako u partijama vladajuće većine, i onima koje su nastale iz nje, ili preovladava protivljenje ili suzdržanost povodom NATO-a, za očekivati je da negativni trendovi budu i nastavljeni”, zaključio je Bošković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...