fbpx
NaslovnicaCrna GoraPacijenti podnijeli skoro 3,5 hiljada prigovora

Pacijenti podnijeli skoro 3,5 hiljada prigovora

Podgorica, (MINA) – Građani su u prošloj godini zaštitnicima prava pacijenata i Ministarstvu zdravlja podnijeli skoro 3,5 hiljada prigovora, a najviše su se žalili na organizaciju rada zdravstvenih službi, na dužinu čekanja i kvalitet zdravstvenih usluga, kao i na postupke zdravstvenih radnika.

Iz Ministarstva zdravlja su agenciji MINA kazali da je od 1. januara do 20. decembra podnijet ukupno 3.481 prigovor, od čega 3.338 zaštitnicima prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama, a 143 Ministarstvu.

Kako su naveli, prigovori su se najvećim dijelom odnosili na organizaciju rada zdravstvenih službi, dužinu čekanja na zdravstvene usluge, kvalitet zdravstvenih usluga i na postupke zdravstvenih radnika ili saradnika.

„Najveći broj prigovora odnosio se na Klinički centar Crne Gore (KCCG) – 1.931, i Dom Zdravlja Podgorica – 1.138. Te ustanove pružaju najveći broj usluga na godišnjem nivou i proporcionalno navedenom imamo i najveći broj prigovora“, precizirali su iz Ministarstva.

Tom resoru su u istom periodu podnijeta 143 prigovora na rada zdravstvenih ustanova, od čega 87 na kvalitet zdravstvene usluge, 20 na vrijeme čekanja, 21 na „ostalo“, 14 na postupke zdravstvenih radnika ili saradnika i jedan na organizaciju zdravstvene službe.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...