fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdržan Božićno-diplomatski bazar

Održan Božićno-diplomatski bazar

Podgorica, (MINA) – U šoping molu Delta Siti /Delta City/ danas je održan deseti jubilarni Božićno-diplomatski bazar, a sakupljeni novac biće doniran u humanitarne svrhe.

Bazar je organizovalo  Međunarodno udruženja žena CG (IWCM) i saradnji sa ambasadama u Crnoj Gori.

U ovogodišnjoj akciji učestvovala je 21 ambasada, kompanija T-com, Televizija Vijesti i Fondacija “Petar Petrović Njegoš”.

Sakupljeni novac biće upućen Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a dio će ići za kupovinu didaktičkih sredstava za osnovne škole “Radojica Perović” i “Oktoih” i vrtić “Sunce”.

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović  kazala je na otvaranu bazar da su se danas okupile i sjedinile različite tradicije i kulture u onoj najvažnijoj ljudskoj misiji, misiji humanosti, dobročinstva i milosrđa.

“Vjerujem da je ovo istovremeno i dobra prilika da se kroz jednu kreativnu razmjenu naših kulturnih identiteta, različitosti i osobenosti, bolje upoznamo i povežemo”” kazala je Pribilović.

Ona je saopštila da je najveća vrijednost ovakvih događaja “da ne zaboravimo da smo kao društvo u obavezi da brinemo o onima kojima je pomoć potrebna, ali i jedni o drugima”.

“Ovakvi događaji nas podsjećaju da se, uoči nogogodišnjih i božićnih praznika podsjetimo najvažnijih principa solidarnosti i milosrđa, koji su temelj svake kulture, religije i tradicije, i koje treba da njegujemo ne samo danas, već svih dana u godini”, rekla je ministarka.

Najčitanije