fbpx
NaslovnicaCrna GoraOnlajn nastava i naredne sedmice, vrtići neće raditi

Onlajn nastava i naredne sedmice, vrtići neće raditi

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je danas svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da nastave sa onlajn /online/ nastavom i tokom naredne sedmice.

Iz tog resora su saopštili da će predškolske ustanove ostati zatvorene.

„Peporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva prosvjete podsjećaju da se onlajn nastava za osnovne i srednje škole emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu www.ucidoma.me, na portalu za nastavnike www.skolskiportal.edu.me i internet stranici tog resora.

Kako su naveli, za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.

Iz Ministarstva podsjećaju i da su sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni na You Tube – kanalu Uci Doma i na portalu www.ucidoma.me i da su razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.

“O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, dodali su iz Ministarstva.

Najčitanije