fbpx
NaslovnicaCrna GoraOjačale snage koje imaju snažan populistički iskaz

Ojačale snage koje imaju snažan populistički iskaz

Podgorica, (MINA) – Jučerašnji lokalni izbori pokazuju da su ojačale snage koje imaju snažan populistički iskaz, a da koncept kojim su nastupile građanske i suverenističke stranke nije bio dovoljno dobar da se tome suprotstavi, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Iz SDP-a su se zahvalili građanima na podršci građanskim izbornim listama na kojima je ta partija bila u koaliciji sa drugim strankama.

Oni su se zahvalili i građanima Danilovgrada gdje su nastupili sa konceptom “SDP i Građani” i ostvarili podršku od 4,3 odsto u konkurenciji od 11 izbornih lista.

“Građanske koalicione liste biće nosioci nove vlasti u Baru, Bijelom Polju i Plavu. SDP je osnažio svoju odborničku podršku u Budvi, Tivtu, Baru, Rožajama, Podgorici, zadržao broj odbornika u Kolašinu, Bijelom Polju, Plavu”, naveli su iz te partije.

Iz SDP-a su kazali da u Podgorici građanska lista koja je formirala Pokret “Svi za naš grad” nije uspjela da pobijedi i pored, kako su ocijenili, dobre kampanje i rezultata nosioca liste Ivana Vukovića u prethodnom periodu.

“Svakako nijesmo tim zadovoljni, ali čestitamo pobjednicima izbora”, poručili su iz SDP-a.

Kako su istakli, SDP prihvata poruke građana, pa će političko djelovanje kreirati shodno porukama koje su birači poslali na izborima.

Iz SDP-a su rekli da jučerašnji lokalni izbori pokazuju da su ojačale snage koje imaju snažan populistički iskaz, a da koncept kojim su nastupile građanske i suverenističke stranke nije bio dovoljno dobar, posebno u Glavnom gradu, da se tome suprotstavi.

“Očigledno je da se moraju tražiti drugačiji, demokratski, načini i modeli političke borbe i drugi odgovori u odnosu na narastujući populistički i nacionalistički trend”, ocijenili su iz SDP-a.

Oni su poručili da će nastaviti sa snažnom borbom za građanski evropski, demokratski i reformski opredijeljeno društvo.

Iz SDP-a su istakli da se poruke izbora moraju razumjeti, a greške ispravljati.

“Mi ne odustajemo i dalje vjerujemo da je građanska, evropska i sekularna Crna Gora, članica NATO i buduća članica Evropske unije jedino ispravan politički put”, zaključili su iz te partije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...