fbpx
NaslovnicaCrna GoraOgroman demokratski iskorak za crnogorsku politiku

Ogroman demokratski iskorak za crnogorsku politiku

Podgorica, (MINA) – Protekli parlamentarni izbori su istorijski, jer su prvi u nekoliko decenija crnogorskog višestranačja čije rezultate ne spori niko, ocijenili su iz Liberalne partije (LP), navodeći da je to ogroman demokratski iskorak za crnogorsku politiku.

Kako je saopšteno iz te partije, Glavni odbor LP zasijedao je u četvrtak u Podgorici, a sa sjednice su upućene čestitke svim učesnicima izbora na ostvarenim rezultatima.

„A posebno liberalima koji su uspjeli da očuvaju ili ojačaju svoju poziciju u naročito teškim uslovima, kako na parlamentarnim izborima tako u Gusinju, Budvi i Kotoru“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je LP rijetka suverenistička partija koja je u tim opštinama zabilježila rast povjerenja građana.

Ocijenjeno je da je, nakon osam godina opozicionog djelovanja i isto toliko, LP pred novom etapom koja podrazumijeva objedinjavanje svih liberalnih snaga.

To će, kako su naveli, biti posebno važno u susret lokalnim izborima i svim drugim reformskim procesima koji očekuju Crnu Goru „a za koje su liberali važan faktor, kao dio evropske i svjetske liberalne porodice“.

„GO je zaključio da su ovi parlamentarni izbori istorijski, jer su nakon nekoliko decenija crnogorskog višestranačja ovo prvi izbori koji su bez pogovora prihvatili svi učesnici u izbornoj utakmici i čije rezultate ne spori niko“, kaže se u saopštenju.

Ocijenjeno je da je to ogroman demokratski iskorak za crnogorsku politiku i put ka konsolidaciji demokratije i stabilizaciji političkih odnosa.

GO je, kako se navodi, analizirao i uzroke i posljedice rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora, koje će Državna izborna komisija formalno proglasiti narednih dana, i diskutovao o daljim smjernicama kojim rukovodstvo stranke treba da se rukovodi.

„Posebno kod objedinjavanja parlamentarnih subjekata koji se zalažu za sekularnu, multietničku, antifašističku Crnu Goru“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije