fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdluka o ustavnosti zakona u utorak

Odluka o ustavnosti zakona u utorak

Podgorica, (MINA) – Odluku o tome da li je Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Crne Gore donijeće Zakonodavni odbor na sjednici u utorak, saopštila je predsjednica tog skupštinskog tijela Jovanka Laličić.

Laličić je na sjednici parlamenta kazala da iza mišljenja koje se pojavilo u medijima, a u kojem se navodi da Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti nije usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom Crne Gore, ne stoji ni ona, niti bilo koji član Zakonodavnog odbora.

Ona je rekla da su to istupi dva zaposlena u stručnoj službi tog skupštinskog tijela.

Laličić je istakla da jedino poslanici u Odboru imaju pravo da glasaju i odluče o zakonitost i ustavnost svih akata.

“Odluku o tome da li je Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Crne Gore donijeće članovi Zakonodavnog odbora na sjednici u utorak”, rekla je Laličić.

Sekretar Zakonodavnog odbora Vlatko Šćepanović kazao je da Sekretarijat  nije imao pravni stav o Predlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti i dodao da je, plasiranjem nepostojećeg mišljenja, zloupotrebljen informatičkih sistem i služba tog skupštinskog tijela.

On je rekao da saopštenja i interpretacije da je služba Zakonodavnog odbora zauzela stav po pitanju ovog zakona je zloupotreba koja ne doprinosi istinitom informisanju javnosti.

„Radi se o očiglednoj zloupotrebi, kako informatičkih sistema tako i službe Zakonodavnog odbora, kroz plasiranje nepostojećeg mišljenja službe, kako bi se na pogrešan način predstavio njen rad“, naveo je Šćepanović u saopštenju koje je dostavio pres službi Skupštine.

Kako je u pitanju očigledna hakerska zloupotreba, Šćepanović je kazao da će se u daljem postupku utvrditi ko stoji iza svega.

 

Najčitanije