fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor podržao izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Odbor podržao izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Podgorica, (MINA) – Odbor za ljudska prava i slobode podržao je danas Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti i predložio Skupštini da usvoji te zakonske izmjene.

Poslanici opozicije napustili su sjednicu skupštinskog Odbora, jer nijesu pozvani predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Predsjednik Odbora Jovan Vučurović na početku sjednice je kazao da je primio dopis ombudsmana da pozove predstavnike Crnogorske pravoslavne crkve, a da je njegovo pravo da odluči koga će da pozove.

“Moje je pravo da odlučim koga ću da pozove, to sam pravo iskoristio da pozovem predstavnike tradicionalnih crkava”, rekao je Vučurović, prenosi portal RTCG.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić naveo je da se ne usvaja novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, nego je se u manjen obimu mijenja Zakon o kojem je Venecijnska komisija (VK) već dala mišljenje.

“Ne postoji zakonski propis koji obavezuje državne organe da za svake izmjene zakona traži mišljenje VK, posebno kada se radi o zakonu koji već ima mišljenje VK”, naveo je Leposavić.

Najčitanije