fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor da se usredsredi na ostvarivanje zadataka

Odbor da se usredsredi na ostvarivanje zadataka

Podgorica, (MINA) – Odbor za reformu izbornog zakonodavstva previše vremena troši na pitanja formalno-pravnog karaktera, umjesto da se usredsredi na ostvarivanje svog zadatka, ocijenio je pridruženi član tog radnog tijela, Đorđije Blažić.

On je kazao da je povratak dijela poslanika u rad Odbora obilježen uobičajenim političkim prepucavanjima oko forme rada – da li formirati pododbore ili radne grupe.

“To može biti formalno pitanje, ali svakako ne sadržinsko. U tom smislu početak rada ne smatram konstruktivnim u kontekstu ostvarivanja zadataka Odbora”, rekao je Blažić agenciji MINA.

On je ocijenio da se previše vremena, a koje veoma brzo izmiče, troši na pitanja formalno pravnog karaktera, umjesto da se Odbor usredsredi na ostvarivanje svog zadatka.

“Članovi Odbora treba da svate da ovo pitanje nije njihov portfelj, već portfelj i pitanje svih građana Crne Gore i njihovog, a ne suvereniteta partija”, rekao je Blažić i dodao da očekuje potreban stepen odgovornosti i ozbiljnosti rada Odbora.

Prema njegovim riječima, nastavak takavih partijskih dijaloga dovodi ozbiljno u pitanje izvršenje obaveza Crne Gore u najosjetljivijoj oblast pregovaranja – vladavina prava i ljudska prava i slobode.

“Samo su dva izbora na stolu Odbora i to: novi reformisani zakon ili nastavak promjene postojećeg ovakvog kakvog ga trenutno imamo nakon 1998. godine i njegovih čak 14 izmjena i dopuna”, kazao je Blažić.

On je podsjetio da je na početku rada Odbora izrazio žaljenje što svi konstituenti ne učestvuju jer vjeruje da bi na taj način izvršili i svoju obavezu prema gradjanima Crne Gore, na koje se stalno pozivaju.

”A vjerujem da bi imali i kvalitetnija rješenja novog zakona jer više ljudi više i zna”, dodao je Blažić.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...