fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd sjutra obustava letova prema Bolonji i Milanu

Od sjutra obustava letova prema Bolonji i Milanu

Podgorica, (MINA) – Letovi iz Crne Gore prema Milanu i Bolonji biće od subote privremeno obustavljeni, u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi zbog trenutne epidemiološke situacije na sjeveru Italije, Ministarstvo je, na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ), donijelo naredbu o privremenoj zabrani putovanja ka i iz Crne Gore.

Generalni direktor Direktorata za javno zdravlje u Ministarstvu, Miro Knežević, kazao je da je naredba donijeta zbog sprejčavanja unošenja zaraznih bolesti u Crnu Goru, suzbijanja i prenošenja u druge drževe.

On je naglasio da se radi o preventivnoj mjeri kako bi se spriječila inportacija korona virusa u Crnu Goru.

Ditektor Aerodoroma Crne Gore, Danilo Orlandić, naveo je da iz Crne Gore ka Italiji saobraćaju četiri avio kompanije (Montenegro airlines, Al Italija, Wizz Air, Ryanair) koje lete prema tri Milanu, Bolonji i Rimu.

“Privremenom mjerom koju je donijelo Ministarstvo, a koju smo mi obavezni da poštujemo, suspenduju se letovi prema Milanu i Bolonji, što znači da se linija prema Rimu i dalje odvija u normalnom saobraćaju”, kazao je Orlandić.

Direktor IJZ-a Boban Mugoša pojasnio je da je Institut napravio procjenu rizika vezano za epidemiju koja se na sjeveru Italije dešava sa koronavirusom.

“Imajući u vidu da imamo direktne avionske veze sa Italijom i da tim avionima dolazi veliki broj putnika, mogućnost inportacije virusa u Crnu Goru je velika. Institut je, bazirajući se na zaključcima Nacionalnog koordinacionog tima, predložio donošenja odluke o odlaganju putovanja u ta područja za stanovnike Crne Gore”, istakao je Mugoša.

Glavna zdravstveno-sanitarna inspektorka, Višnja Orban, naglasila je da će Sanitarna inspekcija i dalje vršiti stavljanje pod zdravstveni nadzor putnika na aerodromu u Podgorici.

“Molimo putnike koji putuju iz Milana, konekcijama preko Rima, Budimpešte ili Tirane, da se obavezno jave graničnoj policiji ili sanitarnoj inspekciji da ih satvi pod zdravstveni nadzor”, poručila je Orban.

Najčitanije