fbpx
NaslovnicaCrna GoraOčekuju veliko interesovanje za upis na svim smjerovima

Očekuju veliko interesovanje za upis na svim smjerovima

Podgorica, (MINA) – Interesovanje za upis na Fakultet političkih nauka (FPN) veliko je, što potvrđuje podatak da je u prošloj studijskoj godini za predviđenih 140 mjesta za buduće brucoše, bilo 207 prijavljenih kandidata, saopštila je prodekanica za nastavu FPN-a Vesna Simović-Zvicer.

“Od tog broja najviše interesovanja je bilo za smjer: Socijalna politika i socijalni rad, na kojem se posljednjih nekoliko godina prijavljuje duplo veći broj kandidata od broja koji je predviđen za upis”, kazala je Simović Zvicer.

Ona je dodala da i ove godine očekuju veliko interesovanje za upis na svim smjerovima, i to od najboljih srednjoškolaca.

Simović Zvicer rekla je da će ove godine na prvu godinu biti upisano 140 brucosa a što je u okviru broja koji je predviđen licencom.

Ona je podsjetila da su u studijskoj 2019/20 godini, na FPN studenti upisani na tri studijska programa – Politikologija i međunarodni odnosi, 60 studenata, Socijalna politika i socijalni rad 40 i i Medijske studije i novinarstvo 40 studenata).

Simović Zvicer kazala je da je i pored velike zainteresovanosti, FPN promotivne aktivnosti počeo još na početku ljetnjeg semestra, ali da je usljed nepredviđenih okolnosti jedan dio planiranih promotivnih aktivnosti odložen a dio realizovan u izmijenjenim okolnostima.

“Imali smo sreću da je Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore organizovan prije uvođenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, što je bila prilika da u neposrednom razgovoru sa srednjoškolcima predstavimo studijske programe i mogućnosti upisa”, ukazala je Simović-Zvicer.

Najčitanije

Čađenović predsjednik Odbora direktora CEDIS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dosadašnji izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Vladimir Čađenović, izabran je...