fbpx
NaslovnicaCovid19Obustavlja se javni prevoz putnika, zatvaraju se frizerski i kozmetički saloni

Obustavlja se javni prevoz putnika, zatvaraju se frizerski i kozmetički saloni

Podgorica, (MINA) – Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti donio je nove mjere u zaštiti građana od koronavirusa, među kojima su obustavljanje javnog prevoza putnika u međugradskom, prigradskom i gradskom saobraćaju autobusima i kombijima, kao i prevoza putnika u unutrašnjem željezničkom saobraćaju.

“Obustavlja se prelazak preko graničnih prelaza Sitnica – Zupci (put Herceg Novi – Trebinje), Meteljka – Metaljka (put Pljevlja – Čajniče) i Čemerno (put Pljevlja – Priboj)“, objavljeno je na Twiter nalogu Vlade.

Donijeta je i odluka o zatvaranju frizerskih i kozmetičkih salona, kao i šalterskih sala područnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za nekretnine, a zabranjuje se rad otvorenih i zatvorenih objekata za sport i rekreaciju i bazena.

Građanima se preporučuje uzdržavanje od korišćenja javnih površina, kao i rigorozne mjere higijene, posebno ruku.

Preporučeno je i odlaganje svadbi, kao i sahrane u najužem krugu porodice.

Trgovinama se preporučuje da prva dva sata rezervišu za stare i osobe sa invaliditetom, a državnim institucijama, lokalnoj samoupravi i privredi da u komunikaciji sa javnošću tijesno sarađuju sa Nacionalnim koordinacionim tijelom.

Medijima se preporučuje da informacije u vezi sa koronavirusom traže i da saznanja prije objave provjere kod Nacionalnog koordinacionog tijela.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...