fbpx
NaslovnicaCrna GoraObustaviti radove na Biškom repu

Obustaviti radove na Biškom repu

Podgorica, (MINA) – Izvođenje pripremnih radova za projekat turističko naselje Mihailovići predstavlja kršenje Konvencije o zaštiti evopskih divljih vrsta i prirodnih staništa, zbog čega ono na zaštićenom području Biškog repa u nacionalnom parku Skadarsko jezero treba da bude obustavljeno, kazala je predstavnica Grin Houma, Nataša Kovačević.

Iz te nevladine organizacije traže da Ministarstvo održivog razvoja i turizma ukine građevinsku dozvoju i obustavi, kako su naveli, devastacijske radove na Biškom repu.

Kako su dodali iz Grin houma, od tog resora traže da hitno započne postupak povraćaja u pređašnje stanje prostora, kako za turističko naselje Mihailovići, tako i za područje Porto Skadar Lake.

“Izvođenje pripremnih radova na terenu za projekat turističko naselje „Mihailovići“ predstavlja beskrupulozno kršenje Bernske ili Konvencije o zaštiti evopskih divljih vrsta i prirodnih staništa koju je Crna Gora ratifikovala, zbog čega to sramno činjenje na zaštićenom području Biškog repa u srcu nacionalnog parka Skadarsko jezero treba da bude obustavljeno odmah”, kazala je Kovačević.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije