fbpx
NaslovnicaCrna GoraObaveza Bulajića da zakaže sjednicu u martu

Obaveza Bulajića da zakaže sjednicu u martu

Podgorica, (MINA) – Poslovnička obaveza predsjednika Skupštine je da prvu redovnu sjednicu parlamenta zakaže u martu, kazao je dekan Fakulteta za državne i evropske studije Đorđije Blažić.

Vršilac dužnosti predsjedniкa Sкupštine Strahinja Bulajić poručio je u petak da neće zakazati sjednicu parlamenta za 3. mart jer se, kako je naveo, nijesu stekli politički uslovi za to.

Blažić je za Radio Crne Gore rekao da je Poslovnik Skupštne, koji je unutrašnji akt i nema dejstva na bilo koga trećeg osim na poslanike, regulisao sazivanje sjednica, i da prvo redovno zasijedanje počinje u martu.

“Tu je predsjednik Skupštine spiker koji treba da ispoštuje tu normu i zakaže za odgovarajući datum prvu redovnu sjednicu Skupštine, koja je u martu. Neko neće da radi svoj posao, oprostite o tome ne možemo da razgovaramo. Tu se najbolje vidi gdje smo, što smo i dokle je dovedeno crnogorsko društvo”, naveo je Blažić.

On je kazao da je ovo najbolji primjer.

On je rekao da je razočaran, kao građanin i čovjek koji se bavi pravom 40 i više godina, svim onim što se dešava i što se dešavalo, prenosi portal RTCG.

“Imate nastavak koji slijedi uskoro sa formiranjem očigledno treće nelegalne vlade u Crnoj Gori. Svaka čast momci, rekli ste sve o sebi i najviše ste rekli o sebi”, naveo je Blažić.

On je dodao “da smo došli u situaciju da državni funkcioneri ocjenjuju hoće li, ili neće da izvršavaju propise”.

“Kada se dođe u takvu situaciju, onda se tu stavlja tačka i više govora nema o državi i o institucijama”, kazao je Blažić i dodao da je to sve produkt partitokratskog, a ne demokratskog vladanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije