fbpx
NaslovnicaCrna GoraNovović da otvori ključne afere i procesuira odgovorne

Novović da otvori ključne afere i procesuira odgovorne

Podgorica, (MINA) – Izvještaj Evropskog parlamenta (EP) o napretku Crne Gore je poruka ohrabrenja da se slučaj “Pandora papiri” ispita do kraja, kazao je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović, navodeći da nema sumnje da bez procesuiranja glavnih aktera afera neće biti moguć dalji put ka Evropskoj uniji (EU).

On je za Portal RTCG rekao da je slučaj “Pandora papiri” još jedna afera koja predstavlja veliki ispit za novog glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i da ga ohrabruju da krene u istragu.

Prema riječima Vučurovića, dobro je što se ona našla u izvještaju EP, jer je javnost u Crnoj Gori već pomalo zaboravila na tu aferu.

“To i jeste bio manir bivšeg režima već godinama, da igraju na kartu zaborava jer je pravosuđe bilo pod punom kontrolom vrha bivšeg režima, nije htjelo da procesuira aktere raznih afera i poslije izvjesnog vremena to gotovo više niko ne pominje”, naveo je Vučurović.

On je dodao da je i javnost “oguglala na tolike skandale i malverzacije ljudi koji su decenijama vodili Crnu Goru”.

Vučurović je kazao da je i ovaj izvještaj EP poruka ohrabrenja da se taj slučaj ispita do kraja.

“I mi pozivamo Novovića da otvori “Pandoru”, sve ostalo, da ne dozvoli da se zaborave “Klap”, “Koverta”, “Vardar”, “Telekom”, KAP, “Limenka, “Ničija kuća” i desetine drugih afera u kojima je Crna Gora oštećena za stotine miliona EUR”, naveo je Vučurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije