fbpx
NaslovnicaCrna GoraNovaković: Sve bitne promjene krenule su iz Bara

Novaković: Sve bitne promjene krenule su iz Bara

Podgorica, (MINA) – Partija Biram Crnu Goru primijeniće na državnom nivou model iz Bara gdje je na lokalnim izborima osvojila pet mandata, saopštio je predsjednik stranke Radomir Novaković i poručio da su sve bitne političke promjene u Crnoj Gori krenule iz Bara.

Na prvom izbornom kongresu lista “Biram Bar” promijenila je ime u “Biram Crnu Goru”, i najavila da će djelovati na državnom nivou i učestvovati na parlamentarnim izborima naredne godine.

Novaković je najavio da će Biram Crnu Goru od septembra imati formirane nove opštinske odbore širom države, a da su prioritet Podgorica i primorje.

„Građani prate naš rad. Bar je grad koji je uvijek slao poruku i sve bitne političke odluke i promjene u Crnoj Gori krenule su iz Bara. Nadamo se da će ideja „Biram Crnu Goru“, koja će krenuti iz Bara lagano osvojiti čitavu Crnu Goru“, rekao je Novaković u intervjuu agenciji MINA.

On je rekao da je to partiji važno da privuku interesovanje ljudi koji su za sada „tihi posmatrači“ i koje je bilo teško izvesti na izbore.

„Sistem koji smo imali u Baru, pripremamo i za Crnu Goru. Najvažniji je razgovor sa svima koji imaju neke probleme. Ukoliko ne počnemo da rješavamo probleme građana, nećemo riješiti ni jedan drugi problem“, smatra Novaković.

On je kazao kako žele da u razgovoru i uspješnim primjerima, ponašanjem i uvažavanjem političkih protivnika pokažu da Crna Gora ima veliku šansu za promjene sljedeće godine.

„Želimo da stignemo do svakog domaćinstva i kutka Crne Gore, razgovaramo sa ljudima, a ne da se ukopamo u busije iz kojih ćemo pucati jedni na druge“, kazao je Novaković i dodao da postoji veliko interesovanje građana za ideju Biram Crnu Goru.

Na pitanje koje partije na političkoj sceni Crne Gore su programski najbliže njihovoj, Novaković je odgovorio da sa njima ne žele one koji dijele Crnu Goru.

„Ne želimo ljude koji odvajaju Crnu Goru i dijela građane na one prvog i drugog reda. Ne želimo ljude koji ne vide realnost i ne shvataju da je Crna Gora okrenuta ka evropskom i evroatlanskom putu i osporavaju naše vjekovne interese“, naveo je Novaković.

Na pitanje da li su, u slučaju da pređu parlamentarni cenzus, spremni da sarađuju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Novaković je odgovorio da se prije bilo kakvih koalicija i dogovora moraju održati izbori.

„Na to pitanje najbolji odgovor daće narod, jer je on taj koji bira koga želi da ga vodi. Prije bilo kakvih koalicija i dogovora moraju se odžati izbori na kojima narod bira koga želi da ga vodi“, rekao je Novaković.

Novaković je kazao da nijesu svi isti, jer bi onda svi bili članovi jedne partije.

„Mi imamo naš put – da izađemo na izbore, pokažemo da nas ima, pređemo cenzus, a onda ćemo saslušati volju naroda. Kao što slušamo građane Bara na lokalnom nivou, tako ćemo čuti i želje građana Crne Gore koga žele da ih vodi“, naveo je Novaković.

Novaković smatra da su izbori jedino pravo mjesto gdje treba da se promijeni vlast i da ulica „nikada nikome ništa dobro nije donijela“.

„Smatramo da sve što treba da se desi, treba da se desi na izborima i voljom građana. Nadam se da će izbori sljedeće godine biti izbori građana Crne Gore i da ćemo dobiti vlast kakvu građani zaslužuju “, naveo je Novaković.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...