fbpx
NaslovnicaCrna GoraNKT da se odredi prema organizaciji najavljenog skupa

NKT da se odredi prema organizaciji najavljenog skupa

Podgorica, (MINA) – Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović pozvao je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) da se, u uslovima svakodnevnog povećanja broja oboljelih od koronavirusa, odredi prema organizaciji skupa koji je najavljen za nedjelju u Podgorici.

On je kazao da odlazeći režim, a posebno njegov šef, pokušavaju da destabilizuju zemlju pred očima cjelokupne domaće i međunarodne javnosti, samo nekoliko dana nakon što su „u neravnopravnim uslovima, pored raznih zloupotreba, poraženi od slobode željnih građana“.

„Organizacija luzerskih skupova, nakon debakla koji su doživjeli, posebno u Podgorici, Nikšiću, Budvi i u još nekim važnim gradovima, dokaz su karaktera kriminalizovane partije koja je doskora vodila ovu zemlju“, navodi se u izjavi Radunovića.

To je, prema njegovim riječima, i dokaz odsustva bilo kakve odgovornosti prema građanima, njihovom pravu na slobodan izbor, ali i zdravstvenoj bezbjednosti.

„Zato javno pitam direktora Instituta za javno zdravlje Bobana Mugošu da se, u uslovima svakodnevnog povećanja broja oboljelih od koronavirusa, odredi prema organizaciji skupa u Podgorici 6. septembra, kao i prema organizaciji sličnih okupljanja“, kazao je Radunović.

On je poručio Mugoši da se, ukoliko je potrebno, konsultuje sa ostatkom „struke“ iz NKT-a.

„Ako uopšte budu mogli da mu se posvete, s obzirom na to da panično obilaze zaposlene u institucijama gdje rade, prijeteći im otkazima ako ne dođu na pomenuti skup“, dodao je Radunović.

On je rekao da ga posebno zanima stručno mišljenje doktora Jevta Erakovića, Vesne Miranović, Senada Begića, Ranka Lazovića „i ostalih TV zvijezda“, o organizaciji tog skupa.

„Skupa protiv demokratskih i evropskih vrijednosti na koji se pozivaju desetine hiljada ljudi, u momentu kad su djeci zabranili da idu u školu, a u kafićima zajedno može da sjedi dvoje unutra, a četvoro na terasi. Da čujemo čuveni glas struke“, naveo je Radunović.

On je zatražio od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije Veselina Veljovića da obavijeste javnost da li će 6. septembra narediti blokadu tunela Budoš, Bioča i ostalih prilaza Podgorici, kako bi se spriječilo širenje zaraze.

„Kao što su to učinili prije desetak dana, kada je epidemiološka situacija bila mnogo bolja“, dodao je Radunović.

On je poručio građanima Crne Gore da je diktatura pala i da ne moraju da se boje bilo kakvih prijetnji otkazima ili drugih vrsta pritisaka.

„Samo treba da pribilježe ko ih maltretira i da obavijeste o tome novu vlast, koja će se pobrinuti da svi budu adekvatno sankcionisani u najkraćem roku“, kazao je Radunović.

Najčitanije