fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikšićka policija uhapsila osumnjičenog za podmetanje požara

Nikšićka policija uhapsila osumnjičenog za podmetanje požara

Podgorica, (MINA) – Nikšićka policija uhapsila je R.R. (27) iz tog grada, koji je osumnjičen da je prije nekoliko dana podmetnuo požar na stambenom objektu u vlasništu R.L. u Kapinom polju, saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnja se da je R.R. u četvrtak oko 23 sata i 30 minuta požar izazvao na stambenom objektu R.L. otvorenim plamenom koji je zahvatio spoljašnji dio objekta – fasadu koja je obložena drvenom građom kao i prozor od dnevne sobe kroz koji se vatra prenijela u unutrašnji dio objekta.

Iz policije su kazali da je u vrijeme požara oštećeni R.L. spavao u kući.

„R.L. u događaju nije povrijeđen. Na kući je, od dejstva požara, nastala materijalna šteta“, kaže se u saopštenju.

Službenici CB Nikšić. kako se navodi, postupili su po prijavi da je izbio požar u navedenom objektu.

„Na licu mjesta je izvršen uviđaj, uz prisustvo vještaka za PEH. Preduzete su i druge policijske mjere i radnje koje su u veoma kratkom roku dovele do rasvjetljavanja događaja i identifikovanja osumnjičene osobe“, kaže se u saopštenju.

R.R. je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

„Nakon saslušanja kod tužioca, za njega je donijeto rješenje o zadržavanju i on je zadržan u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...