fbpx
NaslovnicaCrna GoraNezakonito na funkcijama predsjednika SO 

Nezakonito na funkcijama predsjednika SO 

Podgorica, (MINA) – Predsjednici skupština opština (SO) Kotor, Danilovgrad i Nikšić nezakonito obavljaju funkcije jer su stekli uslove ili su već u penziji, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Sekretar Izvršnog odbora SNP-a, Dragan Vukić, kazao je da su penzioneri predsjednici Skupština opština u gradovima gdje Demokratska partija socijalista (DPS) vrši vlast sa dvije trećine odbornika.

On je podsjetio da predsjednici SO zasnivaju radni odnos u skladu sa zakonima o radu i o državnim službenicima i namještenicima gdje se navodi da imenovanom prestaje radni odnos po sili zakona kad navrši 67 godina života ili najmanje 15 godina staža osiguranja.

“Na sajtu opština Kotor, Danilovgrad i Niksić, vidi se da su predsjednici SO već navršili 67 godina života, što znači da su stekli uslove za penziju ili su već u penziji, ali i dalje predsjedavaju lokalnim parlamentima iako je to nezakonito”, istakao je Vukić.

Kako je rekao, postavlja se pitanje da li DPS žmuri na kršenje zakona s obzirom da je Ustavni sud ukinuo odredbe Zakona o radu po kojima su stariji od 67 godina mogli da rade i da je zapošljavanje penzionera neustavno.

“Ili je možda predsjednica Vrhovnog suda i oko ovoga pitanja donijela načelni pravni stav po potrebi vladajuće klase”, pitao je Vukić.

On je kazao da je u Crnoj Gori sve moguće, da sudije i tužioci, direktori, ministri, dobijaju kredite za stanove, iako imaju po jedan, dva ili više istih.

Prema njegovim riječima, nigdje u demokratskom svijetu nema pojave da direktor Agencije za antikorupciju u imovinskom kartonu ne prijavi kredit od 40 hiljada EUR.

“O ostavci on ne razmišlja, ali razmišlja kako da kazni nekog nižeg činovnika koji je možda dao neotpune podatke”, dodao je Vukić.

Najčitanije