fbpx
NaslovnicaCrna GoraNetačni navodi DF-a

Netačni navodi DF-a

Podgorica, (MINA) – Tužilaštvo Srbije nije dostavilo nijedan novi dokaz koji se odnosi na predmet terorizam u pokušaju, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, na današnjoj konferenciji za novinare, kazao je da u tom političkom savezu imaju saznanja da je prije nekoliko sedmica na ime glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića u SDT stigao zvaničan dokument koji obara presudu za državni udar.

Iz SDT-a rekli su da navodi saopšteni na konferenciji za novinare DF-a da je Tužilaštvo Srbije dostavilo novi dokaz koji se odnosi na predmet terorizam u pokušaju, nijesu tačni.

“Tužilaštvo Srbije je dostavilo informaciju, na koju je SDT odgovorilo, zatražilo razmjenu podataka i dokaza i istovremeno ukazalo da je potrebno od strane Tužilaštva Srbije ispitati krivično pravnu odgovornost pojedinaca u državnim organima Srbije, u skladu sa podacima koji su do sada prikupljeni”, navodi se u reagovanju.

Iz SDT-a kazali su da su u svim predmetima, pa i u predmetu terorizam u pokušaju, ostvarili i ostvaruju punu saradnju sa nadležnim Tužilaštvom Srbije, sa kojim redovno razmjenjuju informacije i podatke značajne za krivične postupke.

Najčitanije