fbpx
NaslovnicaCrna GoraNaredni protest 9. maja

Naredni protest 9. maja

Podgorica, (MINA) – Deveti građanski protest pod sloganom Odupri se – 97.000 završen je, a naredni će biti održan 9. maja, saopštili su organizatori protesta.

Nakon obraćanja predstavnika pokreta Odupri se, ispred Skupštine, nekoliko hiljada građana uputilo se u protestnu šetnju prema zgradi Javnog servisa.

Ispred zgrade Radio Televizije Crne Gore (RTCG) članovi pokreta Odupri se su pištaljkama, skandiranjem i bubnjevima izrazili nezadovoljstvo radom te medijske kuće.

foto: MINA

U jednom trenutku građani su došli do samog ulaza u zgradu Javnog servisa, koju su obezbjeđivali službenici policije.

Predstavnik Organizacionog odbora pokreta Odupri se, Džemal Perović, pozvao je građane da ostanu mirni i da i ovaj protest prođe dostojanstveno, kao i prethodnih osam.

Nakon toga građani su se razišli.

Iz pokreta Odupri se poručili su da neće stati dok ne obezbijede smjenu režima i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Oni su pozvali građane da podrže protest majki, koji će biti održan u ponedeljak, kao i sve aktivnosti Studentske inicijative.

Jedan od predstavnika pokreta Odupri se, Milan Grdinić, kazao je da će karavan “Odupri se” obići sve gradove u Crnoj Gori.

Perović je kazao da se stidi što živi u državi gdje su, kako je naveo, institucije zarobljene i da je glavni krivac za takvo stanje Đukanović.

„Dok sam ja pjevao „Oprosti nam Dubrovniče“, on je jurišao na Dubrovnik. Dok je širio međunacionalnu mržnju, mi smo širili ljubav. Đukanović opstaje na našim podjelama i strahu. Oslobodimo se straha i oduprimo se“, rekao je Perović.

Amar Sadiković, u ime studenata, poručio je da ne pristaje da bude među onima koji napuštaju Crnu Goru, niti da ima „gospodara“.

Novinar Duško Vuković kazao je da je Javni servis, po zakonu, u službi građana.

„Novinarstvo kao profesija mora da bude lojalno samo građanima. Da li je novinarstvo RTCG lojalno nama? Počeli smo da se odupiremo i nastavićemo to da radimo. Odupiru se i oni, i za sada izgleda da im bolje ide. Ali oni imaju savez sa prošlošću, a mi sa budućnošću“, naveo je Vuković.

Član pokreta Odupri se, Vladan Šćepanović, poručio je predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću da se „ne ruga s narodom, nego da iznese karte na sto“.

„Nemojte mi pričati o vašoj ugroženoj bezbjednosti i apartmanu u Londonu, i da ste uvijek bili uz narod. Nikad nijeste bili uz narod, nego uz one protiv kojih se mi borimo“, naveo je on.

Najčitanije