fbpx
NaslovnicaCrna GoraNajviše glasova Građanskom pokretu URA

Najviše glasova Građanskom pokretu URA

Nikšić, (MINA) – Na biračkom mjestu u golijskom selu Javljen glasalo je 36 od 40 upisanih birača, a koalicija Građanskog pokreta URA Crno na bijelo dobila je najveću podršku, odnosno 28 glasova, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

Predsjednik OIK-a u Nikšiću Rade Perišić rekao je agenciji MINA da je koalicija Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista, dobila šest glasova, a jedan koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front.

Jedan listić je bio nevažeći.

”Nakon prebrojavanja listića i pregleda izbornog materijala, OIK će večeras utvrditi preliminarne rezultate lokalnih izbora održanih 14. marta u Nikšiću”, rekao je Perišić.

Prema njegovim riječima, nakon utvrđivanja preliminarnih rezultata, biće ostavljen rok za eventualne prigovore od 72 sata.

”Nakon toga, u roku od 12 sati utvrdiće se konačni rezultati lokalnih izbora, ukoliko niko ne bude imao prigovor”, rekao je Perišić.

Ponavljanje izbora u osnovnoj školi u Javljenu tražila je URA uz obrazloženje da je bilo neregularno, jer je nakon zatvaranja biračkog mjesta nedostajao štampani izvod iz biračkog materijala, zbog čega “nije moguće adekvatno utvrditi broj izašlih birača na tom biračkom mjestu”.

URA se žalila OIK-u, koji je prigovor odbila kao neosnovan, kao i Državna izborna komisija (DIK).

Prigovor je usvojio Ustavni sud, koji je naložio da se nepravilnost ispravi ponavljanjem izbornog postupka.

Birači u Javljenu izjašnjavali su se se o povjerenju za liste četiri koalicije i dvije partije.

Na lokalnim izborima u Javljenu 14. marta glasalo je 36 birača, a najveću podršku ili 16 glasova, dobila je koalicija ”Za budućnost Nikšića”.

Narodni pokret Miodraga Davidovića bio je dobio devet glasova, ”Evropski tim za Nikšić” šest, a pet koalicija ”Mir je naša nacija”.

Socijademokratska partija Srcem za Nikšić i koalicija Građanski pokret URA nijesu dobile glasove.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...