fbpx
NaslovnicaCrna GoraNabavljena oprema vrijednosti oko 100 hiljada EUR

Nabavljena oprema vrijednosti oko 100 hiljada EUR

Nikšić, (MINA) – Direktorat za vanredne situacije i službe zaštite i spašavanja iz Podgorice, Bara i Ulcinja, u okviru prekograničnog projekta “Nepogode ne poznaju granice”, dobili su opremu vrijednu 82,93 hiljade EUR.

Iz nevladine organizacije (NVO) iz Nikšića Fors Montenegro, koja je jedan od realizatora projekta, saopšteno je da je nabavljena oprema i za Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju, u iznosu oko 19,3 hiljade EUR.

Kako su naveli, ukupna vrijednost obezbijeđene opreme u okviru tog projekta, koji se završava 16. januara, je oko 102 hiljade EUR.

„Cilj projekta bio je jačanje kapaciteta institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem, kako bi se smanjio rizik od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima i jačanje prekogranične saradnje“, rekli su iz Fors Montenegra.

Pored nabavke opreme, kako su dodali, održano je više treninga, obuka i vježbi za predstavnike institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem i prognoziranjem hidrometeoroloških prilika i niz aktivnosti u okviru kampanje informisanja stanovništva o rizicima od poplava i preventivnim mjerama.

Projekat Nepogode ne poznaju granice realizovao je Fors Montenegro u partnerstvu sa Direktoratom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Prefekturom Skadar iz Albanije.

Evopska unija je finansirala projekat u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija 2014-2020, a u Crnoj Gori projekat je kofinansiralo Ministarstvo javne uprave.

Projekat se u Crnoj Gori sprovodio u Podgorici, Baru i Ulcinju, a u Albaniji u regionu Skadra.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu