fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa referendumu trasiran put savremene Crne Gore

Na referendumu trasiran put savremene Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Građanke i građani odlukom na referendumu 2006. godine ispunili su dug prema precima, iskazali volju većinske savremene Crne Gore i trasirali put potomcima, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je svim građankama i građanima, uz želju da ponosno i radosno proslavljaju nacionalni praznik, čestitao 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore.

„Istorija Crne Gore je skup svjedočanstava o očuvanju svijesti o sopstvenom identitetu i pravu na nezavisnost. Građanke i građani Crne Gore odlukom na referendumu 2006. godine su ispunili dug prema svojim precima, iskazali volju većinske savremene Crne Gore i trasirali put potomcima”, naveo je Brajović.

Prema njegovim riječima, zato je 21. maj za Crnu Goru najvažniji datum novije istorije.

Brajović je kazao da je taj čin slobode potvrdio želju i volju naroda za samostalnom i demokratskom Crnom Gorom, punopravnom članicom međunarodne zajednice.

“Slaveći 14. godišnjicu obnove državne nezavisnosti, dugujemo zahvalnost svima koji su pomogli u tom istorijskom procesu, u izgradnji i jačanju institucija, kao i na putu države prema statusu NATO članice i budućnosti u Evropskoj uniji”, rekao je Brajović.

On je poželio da 21. maj bude i dan sjećanja na sve borce za nezavisnost Crne Gore, na ponos njihovim porodicama i svima.

“Nastavićemo da gradimo državu razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti. Na impresivan način smo sačuvali javno zdravlje, očuvaćemo ekonomiju uz razvoj privrednih potencijala naše države. Sačuvaćemo sekularni i građanski karakter Crne Gore, kao njenu posebnu vrijednost”, poručio je Brajović.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...