fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa Poliklinici obavljeno blizu 1,2 hiljade pregleda

Na Poliklinici obavljeno blizu 1,2 hiljade pregleda

Podgorica, (MINA) – U Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u posljednja 24 sata, obavljeno je 1.179 ambulantnih pregleda, od toga 197 u Institutu za bolesti djece (IBD).

Iz KCCG saopšteno je da je u dnevnim bolnicama zbrinuto 189 pacijenata.

Kako su naveli iz te zdravstvene ustanove, u istom periodu obavljena su ukupno 44 operativna zahvata, od toga jedan u IBD-u, kao i dodatnih šest hirurških intervencija u hirurškoj sali Urgentnog centra.

“Na bolničko liječenje, za protekla 24 sata, primljena su 84 pacijenta, od čega 11 u IBD-u. U Urgentnom centru zbrinuto je 236 pacijenata, od kojih devet iz saobraćajne nezgode i jedan iz nasilja”, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su rekli da je u Centru za radiološku dijagnostiku odrađeno 466 dijagnostičkih procedura, od čega 86 CT i 47 MR pregleda.

Kako su naveli, u Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a ukupno je odrađeno 112 dijagnostičkih procedura, od toga pet CT i 15 MR pregleda.

“U Centru za kliničko – laboratorijsku dijagnostiku uzorkovana su 904 pacijenta i odrađeno je 24.879 analiza”, kaže se u saopštenju.

U porodilištu KCCG, u protekla 24 sata, rođeno je osam beba.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije