fbpx
NaslovnicaCrna GoraNa Božaju zaplijenjene dvije tone marihuane

Na Božaju zaplijenjene dvije tone marihuane

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su E.C. (40) iz Albanije u čijem su teretnom vozilu, na graničnom prelazu Božaj, pronađene dvije tone marihuane.

Uprava policije i Uprava carina su, kako je saopšteno, realizovale zajedničku akciju, koja je sprovođena više od dva mjeseca u cilju presijecanja međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz Albanije preko Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope.

U zajedničkom saopštenju navodi se da je na graničnom prelazu Božaj stiglo teretno vozilo kojim je upravljao E.C.

„Carinskom organu prijavljena je tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama Zapadne Evrope“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijmučarenja, otkriveno devet paleta na kojima se nalazila marihuana težine oko dvije tone.

„O događaju je obaviješten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naložio da se E.C. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, kaže se u saopštenju.

Operativni podaci, kako se navodi, ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa, aktivna na području Albanije, izvršila pokušaj krijumčarenja oko dvije tone marihuane ka Zapadnoj Evropi.

„U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije