fbpx
NaslovnicaCrna GoraMUP Srbije ustupa hotel u Bečićima za karantin

MUP Srbije ustupa hotel u Bečićima za karantin

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije ustupiće hotel Beograd u Bečićima na raspolaganje budvanskoj opštini kao privremeni karantin za taj grad, saopšteno je iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

Navodi se da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio tu odluku na predlog Skupštine Opštine Budva i predsjednika budvanske Opštine Marka Carevića, a to je podržala Ambasada Srbije u Crnoj Gori i ambasador Vladimir Božović.

“Vučić je odlučio da se hotel MUP Srbije “Beograd” u Bečićima ustupi i stavi na raspolaganje opštini Budva za privremeni karantin za taj grad”, kazali su iz Ambasade.

Kako je saopšteno, Srbija je, na molbu Vlade Crne Gore, uz posredovanje Ambasade i na Vučićev predlog, odlučila da svojim avionom preveze i humanitarnu pomoć Kine Crnoj Gori.

“Ovo je primjer istinskog bratskog i prijateljskog odnosa Srbije prema Crnoj Gori”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je i Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore pokazalo spremnost da se avionima Montenegroairlinesa prevezu i državljani Srbije iz gradova i destinacija Evrope gdje oni preuzimaju svoje državljane.

Božović je poručio da je vrijeme da sve razlike budu ostavljene po strani i da se “zajednički i još snažnije borimo protiv zajedničkog opasnog neprijatelja”.

Najčitanije