fbpx
NaslovnicaCrna GoraMihailo: Crnogorski narod se masovno vraća izvornoj tradiciji

Mihailo: Crnogorski narod se masovno vraća izvornoj tradiciji

Podgorica, (MINA) – Crnogorski narod se masovno vraća izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

On je, u Božićnoj poslanici, naveo da se širom Crne Gore na Badnji dan nalažu badnjaci, i svjedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je CPC na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne hrišćanske vjere.

Mihailo je rekao da se, od kako je crnogorski narod primio hrišćanstvo, u Crnoj Gori s osobitim poštovanjem slavi Božić.

On je naveo da se danas vaseljena raduje rođenju Isusa Hristosa, sina božijeg, glavne ličnosti ljudske istorije, spasitelja i obnovitelja života na zemlji.

Mihailo je kazao da su se okupili u Prijestonici, da se pored crnogorskog badnjaka podsjete rođenja Isusa Hristosa, najsvečanijeg dana u istoriji roda ljudskog.

“Blago onima koji dođoše da mu se poklone na svetoj liturgiji, prime sveto pričešće, krv i tijelo Isusa Hristosa u svetom hramu na Cetinju, posvećenom prepodobnom crnogorskom gospodaru Ivanu Crnojeviću, koji je i osnovao hram prije više od 5oo godina, a više od 1oo godina pod okupacijom Srpske pravoslavne crkve iz Beograda, onih ljudi i popova koji ljube Hrista Judinim poljupcima”, navodi se u poslanici.

Mihailo je rekao da se CPC u viševjekovnoj duhovnoj istoriji i dubokoj hrišćanskoj pobožnosti, zalagala i zalaže za mir, slogu, bratstvo i jednakost među ljudima.

“U slavu rođenja Isusa Hrista, sve vas pozdravljam i blagoslovim sa željom da Badnji Dan i Božić proslavite u ljubavi, miru i slozi, kao što je vjekovima radio narod u Crnoj Gori. Hristos se rodi, vaistinu se rodi”, naveo je Mihailo u poslanici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...