fbpx
NaslovnicaCrna GoraMićković i Perović dobitnice Oktoiha

Mićković i Perović dobitnice Oktoiha

Podgorica, (MINA) – Profesorice geografije i crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti, Biljana Mićković i Mirjana Perović, dobitnice su državne nagrade Oktoih za prošlu godinu.

Mićković je profesorica u nikšićkoj Osnovnoj školi „Braća Labudović“, a Perović u podgoričkoj gimnaziji „Slobodan Škerović“.

Odluku o dobitnicima jednoglasno je donio žiri čiji je predsjednik bio Andrija Radulović, a članovi Predrag Ražnatović, Milinko Mihailović, Hamdija Lalić i Biljana Joksimović.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta saopšteno je da je odluka donijeta na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

„Na Konkurs za dostavljanje predloga za dobitnike državne nagrade Oktoih u 2021. godini stigao je 21 predlog“, kaže se u saopštenju.

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu „Oktoih“, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela, dobitnicima će u ponedjeljak uručiti ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crna Gora sa Meksikom, Novim Zelandom i Mozambikom

Podgorica, (MINA) - Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo igraće...