fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević: Podržaćemo svaku vladu u kojoj nema DPS-a

Medojević: Podržaćemo svaku vladu u kojoj nema DPS-a

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) podražaće svaku vladu u kojoj nema Demokratske partije socijalista (DPS), poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević, dodajući da će prvi zadatak nove vlade biti demontaža totalitarnog režima.

On je na konferenciji za novinare rekao da je vrlo važno da nova vlada bude reformska, demokratska i patriotska.

“Ta vlada mora da ima podršku javnosti, kao i međunarodnu podršku”, rekao je Medojević.

On je kazao da nova vlada “mora da demontira jedan totalitarni režim, od čišćenje institucija, lustracije, dubokih radikalnih rezova”.

Medojević je rekao da se nada da će se sa ostatkom opozicije dogovoriti o tipu i karakteru vlade.

On je naveo da zna da crnogorski građani očekuju pravdu.

“Svi su svjesni da su ekonomske prilike veoma složene. Moramo građanima obezbijediti sigurnost, a to novca što bude pravedno dijeliti”, kazao je Medojević.

On je pozvao sve da se dogovore oko formiranja vlade, da zajednički vide šta treba da se uradi i gdje su eksperti potrebni.

Odgovarajući na pitanja novinara, Medojević je kazao da će nova Vlada definisati stav o priznaju Kosova, a da je on u medijima iznio stav DF-a o tome.

“To je pitanje o kome moramo imati kompromis”, rekao je Medojević.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je Crna Gora i pet dana poslije izbore tu gdje jeste.

“Crna Gora je tu gdje jeste. Niti smo je odveli u srednji vijek, niti kod nekog kneza iz 11. Vijeka, niti smo je vratili u teokratski oblik vladavine”, rekao je Knežević.

On je pozvao sve predstavnike manjinskih partija da budu dio velike postizborne pobjedničke koalicije.

“Manjinama nije mjesto u gubitničkom savezu Mila Đukanovića”, rekao je Knežević.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da žele da grade demokratiju, koja se može izgraditi samo dogovorom.

On je rekao da u vladi treba da budu najbolji, nezavisno od toga jesu li u strankama ili nijesu.

“Nama je najvažnije da vlada koja dođe bude sastavljena od ljudi koji znaju posao i koji su hrabri”, poručio je Mandić.

On je istako da su, ako je uslov Građanskog pokreta URA “kao naslabije karike u lancu” formiranje ekspertske vlade, spremni i to da podrže.

Mandića je kazao da ko god uđe u vladu nije ekspert nego političar, i poručio da bez DF-a nema nijedne vlade u Crnoj Gori.

Najčitanije