fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedalje potvrda kontinuiranog dobrog rada

Medalje potvrda kontinuiranog dobrog rada

Podgorica, (MINA) – Medalje i uspjeh na seniorskom prvenstvu u Gvadalahari potvrda su kontinuiranog dobrog rada u klubovima, ali i jedinstva i dobre organizacije u Karate savezu, saopšteno je iz te asocijacije.

Reprezentacija Crne Gore nastup je završila sa dvije medalje – srebrnom Marija Hodžića i bronzanom Nikole Malovića.

Hodžić je kazao da je izuzetno zadovoljan rezultatom, navodeći da ga posebno čini značajnim jer je uspio da pobijedi sebe.

“Vratio sam se nakon tromjesečne pauze imao dsvega mesec da se pripremim za šampionat. Na početku priprema gotovo sam vjerovao da je nemoguiće da osvojim medalju, ali sam iz dana u dan ubjeđivao sebe da ipak postoji mogućnost. To sam i potvrdio. Znao sam, uoči takmičenja, da ću osvojiti medalju“, kazao je Hodžić na konferenciji za novinare.

On se zahvalio svima koji su bili uz njega i podržali na putu do medalje.

„Žao mi je što nijesmo osvojili još neku od medalju, imali su i moji drugovi iz reprezentacije kvalitet za to. Možda smo nas dvojhica imali više sportske sreće“, kazao je Hodžić.

Bronzani Malović kazao je da je u Gvadalahari napravio ono što je želio i sanjao.

„Zadovoljan sam svojim nastupom, možda to neko nije očekivao, ali sam napravio ono što sam želio i sanjao o tome. Veliku zahvalnost dugujem predsjedniku Ivanu Krstajiću, selektorima Žarku Rakoviću i Slobodanu Vlahoviću, treneru Dragoljubu Fatiću, drugovima u klubu i reprezentaciju. Siguran sam da nas je do rezultata dovela atmosfera u reprezentaciji. Svi smo bili tu jedni za druge i to dovelo do uspjeha“, rekao je Malović.

Članica ženskog tima u borbama Jelena Maksimović, koja je izgubila meč za treće mjesto, kazala je da ostaje žal za medaljom.

„Žao mi je što nijesam uspjela da osvojim medalju, ali to je svakako dobar početak nakon oporavka od povrede ligamenata. Sigurna sam da je sljedeća sezona moja i da ću uz pomoć trenera Rakovića i mojih sparing partnera osvojiti medalju“, rekla je Maksimović.

Predsjednik Krstajić ocijenio je da je Hodžić drugom evropskom medaljom potvrdio kontinuirani rad i da se u matičnom klubu, ali i reprezentacijin radi ozbiljan posao.

„Malović osvojio svoju prvu seniorsku medalju i ona je za njega zlatnog sjaja. Imamo kontinuirani rad, ne samo u Omladincu, klubu koji daje najviše rezultata u Crnoj Gori i koji je nosilac razvoja karatea u Crnoj Gori, već i u Onogoštu, koji je iznjedrio takvog šampiona. To nam je potvrda da se klubovima radi na pravom nivou. Maksimović možda i najviše zaslužila medalju, posebno svojim radom i odnosom. Vratila se poslije osam mjeseci i.siguran sam da će se sa narednog šampionata vratiti sa medaljom“, rekao je Krstajić.

On je naglasio da je Gvadalahara okupila krem evropskog i svjetskog karatea, kao i da plasman među 12 zemalja najboljih reprezentacija govori o jedinstvu Karate saveza.

Krstajić je pohvalio doček karatistaima u Nikšiću, u organizaciji Crnogorske kulturne mreže.

Predsjednik Karate saveza je istakao i značajan doprinos sudije Miodraga Radunovića, koji je dijelio pravdu u Gvadalahari, uspješnom nastupu crnogorskih karatista, .

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić kazao je da je u Gvadalahari ostvaren istorijski rezultat crnogorskog karatea.

„Osvojene dvije evropske seniorske medalje mnogo znače za crnogorski karate. To nam daje motiv više da nastavimo da radimo. One su i potvrda kontinuiteta. Hvala selektorima i takmičarima“, kazao je Fatić.

Selektor ženskog tima u borbama, Žarko Raković kazao je da rezultat nikada nijesu bili bolji, navodeći da sje bilans medalja mogao biti i bolji.

„Ženska reporezentacija je odradila odlično, nemam za čim da žalim. Imali smo bar još tri šanse za medalju, ali na žalost nijesu nam dozvolili. Sudije su nam pravile problem. Nastavljamo da radimo, želja nam je da sljedeće godine napravimo još bolji rezultat. Hvala Ministarstvu sporta na podršci, nadam se da smo opravdali očekivanja i svaki uloženi euro“, rekao je Raković.

On vjeruje da će niska medalja biti nastavljena i na Mediteranskom prvenstvu u Antaliji i Evropskim igrama u Minsku.

Selektor muškog tima u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da mu je bila čast što je predvodio karatiste ka istorijskom trezultatu.

„Najavio sam dobar nastup u Gvadalahari jer smo odradili sve što je bilo potrebno u pripremnom periodu. Malović je pobijedio četiri meča do polufinala i praktično zaslužio finale. Hodžić je imao fenopmenalne nastupe, pobjeđivao osvajače evropskih medalja, dok je u polufinalu eliminisao vicešampiona Evrope. Ostaje žal za još neku medalja, jer su kvalitet za pobjedničko postiolje imali i Marina Raković, Jelena Maksimović i Nenad Dulović“, rekao je Vlahović.

On je naglasio da je Marina Raković je među najboljima u svojoj kategoriji.

„Dulovića su nijanse dijelile od borbe za medalju. Moramo da nastavimo kako bi i u budućnosti imali kontinuitet“, kazao je Vlahović.

Šampionat u Gvadalahari okupio je 508 takmičara iz 51 evropske države.

Crna Gora se nalazi među 26 država koje imaju osvajača medalje, od kojih je samo 12 osvojilo više od jedne.

U generalnom plasmanu crnogorski karatisti dijele 11. mjesto sa Austrijom.

Najuspješnija reprezentacija je Španija sa pet, dok su po tri zlatne medalje osvojili Turska i Francuska. Po jednog prvaka imaju Italija, Rusija, Ukrajina, Njemačka i Luksemburg.

Od reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije dvije srebrne i jednu bronzanu osvojila je Srbija, Hrvatska ima tri bronzane, a Slovenija jednu srebrnu.

Makedonija je osvojila jedno bronzano, dok su Bosna i Hercegovina i Kosovo završili bez odličja.

Naredni šampionat biće održan maja naredne godine u Bakuu.

Najčitanije