fbpx
NaslovnicaCrna GoraMaskiranu osobu doveli u OB po prijavi građana

Maskiranu osobu doveli u OB po prijavi građana

Podgorica, (MINA) – Danilovgradska policija, po prijavi više građana te opštine, dovela je u Odeljenje bezbjednosti (OB) maskiranu osobu radi utvrđivanja identiteta i okolnosti maskiranja, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su, povodom navoda u medijima da je aktivista Demokrata priveden zato što je mirno protestvovao izražavajući svoje uvjerenje, kazali da je više građana Danilovgrada prijavilo danas oko 12 sati i 30 minuta OB da se u ulici Baja Sekulića nalazi osoba sa plastičnom maskom, koja vikom i galamom uznemirava građane.

„Policijski službenik je došao na lice mjesta i u službene prostorije OB Danilovgrad doveo tu osobu radi utvrđivanja identiteta i okolnosti njegovog maskiranja odnosno skrivanja lica“, naveli su iz policije.

Kako su rekli, ta osoba je, nakon što je utvrđeno da se radi o performansu političke partije, odmah puštena iz policijskih prostorija, uz upozorenje na ponašanje, u smislu remećenja javnog reda i mira bukom i galamom.

Iz policije su rekli da im prethodno nije bilo dostavljeno obavještenje da će se takav performans odvijati u Danilovgradu i da su bili dužni da utvrde činjenice po prijavi građana.

Oni su podsjetili da policijski službenici obezbjeđuju svaki skup koji je policiji prijavljen, bez obzira ko je organizator, u cilju preventivnog djelovanja u očuvanju stabilnog javnog reda i mira, odnosno bezbjednosti građana i osoba koje organizuju i učestvuju na javnim skupovima, bez obzira na prirodu skupova.

Najčitanije