fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Tehnička vlada nije opcija

Marković: Tehnička vlada nije opcija

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) spremna je da opoziciji ponudi rješenje koje bi obezbijedilo politički dijalog, ali tehnička vlada u ovom trenutku nije opcija, poručio je premijer Duško Marković.

Marković je novinarima, na pitanje da li najavljena nova ponuda prema opoziciji podrazumijeva tehničku vladu, kazao da je njegova izjava pogrešno interpretirana u javnosti i da nikada nije govorio o modelima.

“Rekao sam da je DPS odgovorna politička stranka, da mora naći odgovore na ovakvu situaciju i da je spremna da izađe sa rješenjem koje bi obezbijedilo politički dijalog, konsenzus i dovelo do izbora u koje će imati povjerenje i političke stranke i građani“, pojasnio je Marković.

Komentarišući istraživanje CEDEM-a prema kojem je zabilježen pad DPS i povjerenja građana u Vladu i držvane institucije, premijer je rekao da Vlada na osnovu takvih istraživanja ne odmjerava svoje prioritete i politiku.

On je rekao da druga istraživanja pokazuju da je DPS po svojoj snazi daleko iznad procenta koji je u CEDEM-ovom istraživanju, da je povjerenje građana u Vladu mnogo veće, a da su druge institucije veoma snažno pozicionirane kod građana.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije