fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Građani Kotora bili žrtve neodgovorne politike

Marković: Građani Kotora bili žrtve neodgovorne politike

Podgorica, (MINA) – Građani Kotora su u prethodnom periodu bili žrtva neodgovorne politike, ocijenio je premijer Duško Marković, navodeći da je to danas grad u kojem se radi i koji se razvija.

Marković je, nakon radne posjete Kotoru, kazao da je vidio tri aspekta odgovorne vlasti – investiranje u budućnost, uspješnu valorizaciju kulturne baštine i brigu o građanima.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, obišao Dom zdravlja gdje su završeni rekonstrukcija i opremanje prostora Organizacione cjeline izabranih doktora za odrasle, površine 550 metara kvadratnih.

„Rekonstruisan je i modernizovan kompletan prostor, nabavljena savremena oprema i obezbijeđeni kvalitetniji uslovi kako za rad zaposlenih, tako i za boravak pacijenata“, kaže se u saopštenju.

U okviru investicije, kompletan prostor je opremljen novim mobilijarom i medicinskim aparatima.

Vrijednost investicije je, kako se navodi, oko 120 hiljada EUR, a obezbijeđena je dijelom iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje, a većim dijelom iz sopstvenih sredstava Doma zdravlja Kotor.

Marković i predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović otvorili su podzemni prolaz ispod magistralnog puta Kotor – Herceg Novi, vrijedan više od 1,6 miliona EUR.

Prolaz je, kako je saopšteno, opremljen električnim pokretnim stepenicama i posebnim liftovima za osobe sa invaliditetom.

„Tom investicijom reguliše se pješački saobraćaj, koji je predstavljao problem i onemogućavao kontinuirano odvijanje kolskog i pješačkog saobraćaja u užem gradskom području, posebno u ljetnjim mjesecima kada je, zbog dolaska velikog broja kruzera, ta lokacija dodatno opterećena turistima“, kaže se u saopštenju.

Marković je obišao i zgradu Starog zatvora koja se rekonstruiše u kreativni hab sa rezidencijalnim kapacitetima.

U tom prostoru će, kako se navodi, nakon izvedenih radova i opremanja postojati kapaciteti za boravak i rad umjetnika, organizaciju radionica, seminara i konferencija, kao i kafe bar sa kuhinjom.

Dio prostora će biti ustupljen na korišćenje lokalnim umjetnicima i kreativnim preduzetnicima.

Ukupna vrijednost odobrenog projekta je oko 4,28 miliona, od čega budžet Ministarstva kulture, kao glavnog partnera, iznosi 1,27 miliona, a nacionalno kofinansiranje iz sopstvenog budžeta 190,7 hiljada EUR.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, na kraju posjete zaključio da su građani Kotora, nažalost, u prethodnom periodu bili žrtva jedne neodgovorne politike.

„Ali danas vidimo da je Kotor grad u kojem se radi, u kojem se ima vizija o budućnosti i koji se razvija. Potvrda tome su i više od 10,5 miliona EUR vrijedni objekti, završeni ili u radu, koje sam danas obišao“, zaključio je Marković.

Najčitanije