fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Cijenimo doprinos NVO realizaciji politika

Marković: Cijenimo doprinos NVO realizaciji politika

Podgorica, (MINA) – Vlada je posvećena konstruktivnom dijalogu sa predstavnicima civilnog sektora, jer donoseći odluke želi da one budu odraz cijelog društva, kazao je premijer Duško Marković.

On je, na sastanku u Bijelom Polju sa nevladinim organizacijama (NVO) sa sjevera Crne Gore, rekao da je potreban dijalog sa njima i da cijene doprinos civilnog sektora realizaciji politika.

Vlada se, dodao je Marković, pažljivo odnosi prema sugestijama i kritikama koje dolaze iz civilnog sektora i odgovore na njih kreira na sistematičan i održiv način.

On je kazao da Vlada ne pripisuje sebi postignute rezultate, iako je u javnosti jedina odgovorna ako uspjeh izostane.

Prema riječima premijera, uspjesi u ispunjavanju evropske agende rezultat su zajedničkog rada Vlade i organizacija civilnog društva koje su dio pregovaračke strukture.

Marković se osvrnuo na oblasti zajedničkog rada i rješavanje problema i pohvalio doprinos NVO sa sjevera pitanjima ekologije i zaštite životne sredine.

“NVO sa sjevera su snažno i direktno otvorile pitanje pojedinaca i privatnih kompanija koje negativno utiču na životno okruženje”, kazao je Marković.

On je podsjetio na primjere nedavnog zagađenja Ćehotine u Pljevljima i Lima u Bijelom Polju gdje je država reagovala kroz saradnju sa lokalnim NVO.

„Odgovor na pitanja zaštite životne sredine jeste odgovor koji moramo dati za bolju budućnost generacija koje dolaze“, zaključio je Marković.

Najčitanije