fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Izbor sudija Ustavnog suda najvažnija stvar koju treba uraditi

Mandić: Izbor sudija Ustavnog suda najvažnija stvar koju treba uraditi

Podgorica, (MINA) – Izbor sudija Ustavnog suda je najvažnija stvar koju treba uraditi, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić i pozvao poslanike opozicije da glasaju za kandidate za koje smatraju da mogu da odgovore toj dužnosti.

Mandić je novinarima u Skupštini kazao da su na današnjem sastanku predsjednika i predstavnika parlamentarne većine dodatno osnažili odluke koje su donosili u prethodnih nekoliko mjeseci.

Kako je naveo, na sastanku parlamentarne većine je odlučeno da jedinstveno djeluju u narednom periodu.

“Mi smo donijeli odluku da prisustvujemo sastanku u petak, koji je sazvala predsjednica Skupštine”, rekao je Mandić.

On je naveo da je tema o kojoj će njihovi predstavnici govoriti, odnosno izbor sudija Ustavnog suda, izuzetno važna za evropski put Crne Gore.

Mandić je kazao da su u prvom krugu svi predstavnici parlamentarne većine glasali za sve kandidate.

“I mi ćemo glasati i na ponovljenom glasanju. Odlučili smo da pozovemo opoziciju da glasaju za one kadndidate za koje misle da mogu da odgovore toj dužnosti”, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, opozicija nakon lokalnih izbora otvara mnoge druge teme.

“Ovaj sastanak je važan iz više razloga, prvi je da parlamentrana većina ima svog mandatara i da je jasno “žigosala” predsjednika Crne Gore kao uzurpatora”, rekao je Mandić.

On je kazao da traže “samo ono što im je narod dao”, dodajući da će, kada dođu izbori, taj glas naroda odlučiti ko će biti parlamentrana većina.

“Do izbora se dolazi tako što onaj ko je većina u Skupštini donosi odluku da skrati mandat ili formira vladu. Mi smo odlučili da formiramo vladu i ne bismo željeli da nas oni koji su manjina prisljavaju da uradimo nešto drugo”, rekao je Mandić.

On je kazao da je ovo prvi sastanak od vremena kada je počela izborna kampanja za lokalne izbore na kojima su, kako je naveo, dokazali da nijesu slučajno parlamentarna većina u Crnoj Gori.

“Najvažnija stvar koju treba da uradimo je izbor sudija Ustavnog suda. Kada vidimo da li su kandidati dobili potreban broj glasova i imamo li funkcionalan Ustavni sud, tada ćemo donijeti odluke”, rekao je Mandić.

On je kazao da je njihova dužnost da se ponašaju u skladu sa većinskom voljom.

“Sve ovo je osnaženo lokalnim izborima, nećemo dozvoliti gubitnicima da sada kroz manipulativne radnje prikažu da su oni većinska volja građana kada oni to nijesu”, zaključio je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije