fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: DPS u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka

Mandić: DPS u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) u prve redove sopstvene odbrane isturila je lidere manjinskih stranaka, kazao je predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

On je pozvao lidere DPS-a da saopšte jasno vlastite stavove o aktuelnom trenutku i prestanu da, kako je naveo, na podmukao način rade protiv većinske volje građana iskazane na izborima 30. avgusta.

„Svjedoci smo ovih dana da se DPS pritajio i sakrio u svoje udobne odaje, a da je u prve redove odbrane isturio lidere manjinskih stranaka, svoje dosadašnje koalicione partnere“, rekao je Mandić.

Prema njegovim riječima, oni su prihvatili ulogu „zadnjeg stuba odbrane posljednjeg evropskog diktatora“.

Kako je naveo Mandić, izgovor za to je da ne mogu Demokratskom frontu (DF) oprostiti neke izgovorene riječi u kampanji i prethodnom političkom djelovanju.

„Đukanoviću su, međutim, kada je trebalo podržati njegovu vlast mogli oprostiti razna mučenja Bošnjaka, operaciju Lim, akciju Orlov let i brojna druga nepočinstava za koja je bio direktno odgovoran“, kazao je Mandić.

On je rekao da vjeruje da bi bilo najpametnije da se politički predstavnici manjinskih naroda priključe novoj vladi u „demontiranju jednog lošeg i već oborenog režima“.

“Svi moraju da shvate da smo pobjedili i da tu činjenicu moraju ukalkulisati u svoju politiku”, naveo je Mandić.

Kako je kazao, ako oni lično ne mogu “da se distanciraju od Đukanovića i rade u interesu onih koje žele da predstavljaju”, u novu izvršnu vlast pozvaće nove, časne i stručne pripadnike manjinskih naroda, koji će pomoći da se zajednički izgradi budućnost Crne Gore.

On je rekao da je od DF-a bilo prejakih riječi, ali da su one izgovorene u samoodbrani, jer su duže vrijeme trpjeli udarce sa svih strana.

„Čak i u toj samoodbrani politički predstavnici manjinskih naroda nam nikad nijesu bili glavni protivnik u polemici već više sporedni, zato što su kao ključni saveznici DPS-a podržavali svaku akciju protiv nas“, kazao je Mandić.

Te akcije, kako je naveo, najčešće su bile brutalne, nečovječne.

„Nas nisu slomili, mi nismo poklekli, niti pristali da služimo Milu Đukanoviću. Na drugoj strani oni koji su odlučili da mu služe učestvovali su u brisanju naših simbola, imena našeg jezika, izbacanju sa posla naših sunarodnika a nedavno i u napadu na našu Crkvu kroz podršku Zakonu o slobodi vjeroispovijesti“, rekao je Mandić.

Kako je naveo, u tim dešavanjima DF je davao izjave koje im se zamjeraju.

„Ako se neko od pripadnika manjinskih naroda zbog tih izjava osjetio neprijatno ili ugroženo, mi im se izvinjavamo“, kazao je Mandić.

Najčitanije