fbpx
NaslovnicaCrna GoraLukšić: Neću se aktivirati u DPS-u

Lukšić: Neću se aktivirati u DPS-u

Podgorica, (MINA) – Bivši premijer Igor Lukšić kazao je da neće učestvovati u osnivanju nove stranke sa dugodišnjom članicom i jednom od osnivača Demokratske partije socijalista (DPS) Milicom Pejanović Đurišić.

“Vijest o tome je samo neprovjerena spekulacija”, kazao je Lukšić, piše Dan.

Više medija je prethodnih dana objavilo je informaciju kako Pejanović Đurišić pos
lije 30 godina napušta DPS i osniva novu stranku, koja bi trebalo da bude partija lijevog centra, kao i da je o tome već razgovarala sa nekolicinom potencijalnih budućih partnera i saradnika, među kojima i sa Lukšićem.

Lukšić je kazao da ne razmišlja o povratku u politiku, niti ima želju da ponovo aktivnije djeluje u radu DPS-a, čiji je i dalje član.

“Nijesam o tome ni razmišljao niti razgovarao”, kazao je on.

Iako su mu planovi okrenuti u suprotnom smjeru, Lukšić je naveo da pomno prati najnovija politička dešavanja.

“Kao i svi građani Crne Gore pratim postizbornu scenu, i to sa određenim očekivanjima. Vidjećemo kako će to sve ići”, prokomentarisao je Lukšić.

Lukšić je kazao da su izbori pokazali da politička realnost postaje dinamična, a da crnogorsko društvo ulazi u novu fazu demokratskog sazrijevanja.

On je kazao da je izborni poraz nametnuo DPS-u nove izazove.

“Ukoliko želi da ostane relevantan faktor na političkoj sceni, ova stranka mora da se reorganizuje i pripremi za naredne izbore. Okolnost da ima najveći poslanički klub i da i dalje ima vlast u velikom broju opština obavezuje rukovodstvo DPS-a da pronađe najbolja rješenja da bi ostali kompetetivna snaga na političkom tržištu”, smatra Lukšić.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...