fbpx
NaslovnicaCrna GoraLista grupe građana vraćena na doradu

Lista grupe građana vraćena na doradu

Nikšić, (MINA) – Opštinska izborna komisija (OIK) u Nikšiću vratila je izbornu listu Grupe građana pod nazivom „Grade moj“ na doradu, a ostalih šest prihvatila za učešće na predstojećim lokalnim izborima 14. marta.

Predsjednik OIK-a, Rade Perišić, rekao je agenciji MINA da je Grupi građana omogućeno da u roku 48 sati isprave nepravilnosti, jer bi u suprotnom odbornička lista bila odbijena.

Grupa građana poslednja je predala odborničku listu sinoć oko 22 sata i 30 minuta. Predaja odborničkih lista zaključena je u ponoć, shodno zakonu.

Odborničku listu pod sloganom „Srcem za Nikšić“ prva je predala Socijaldemokratska partija (SDP), čiji je nosilac Željko Nikolić, dok je druga bila Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti –Crno na bijelo „Može Nikšić“, koju predvodi Tatjana Đurišić- Bečanović.

Narodni pokret, treći je predao odborničku listu pod sloganom „ Za vaskrsenje Nikšića“, a nosilac je njegov osnivač, Miodrag Davidović.

Opštinskoj izbornoj komisiji juče je listu predala i koalicija Evropski tim za Nikšić, pod sloganom „Zajedno mijenjamo grad nabolje“, čiji je nosilac Sanja Damjanović. Koaliciju čine: Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko-komitski savez (PTK).

I koalicija „Mir je naša nacija – zaokruži slobodu“, koju čine Demokratska Crna Gora, novoosnovani Pokret Ne damo Nikšić, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i nezavisni intelektualaci Plenum 083, juče su predali odborničku listu, čiji je nosilac Momo Koprivica.

Koalicija „Za budućnost Nikšića – Nikšić odlučuje o budućnosti“ predala je juče odborničku listu, čiji je nosilac Marko Kovačević. U koaliciji su Demokratski front, Socijalistička narodna partija (SNP), Pokret za život Nikšića, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, Srpska radikalna stranka, Pokret penzionera i invalida rada i Socijalisti Crne Gore.

Na lokalnim izborima u Nikšiću pravo da bira, ima 58.544 hiljada građana, prema podacima koje je MUP saopštio 5. januara, a birački spisak zaključuje se deset dana pred izbore koji su zakazani za 14. mart.

Na poslednjim parlamentarnim izborima 30. avgusta pravo glasa u Nikšiću imalo je 58.440 hiljada građana.

U Nikšiću su u martu 2017. godine održani lokalni izbori, koje je bojkotovala opozicija, a na kojima je da glasa izašlo 26.322 hiljada građana ili 45 odsto upisanih birača.

Najčitanije