fbpx
NaslovnicaCrna GoraLekić: Đukanović pokušava da prikrije propadanje države

Lekić: Đukanović pokušava da prikrije propadanje države

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pokušava mitologijom da prikrije realno propadanje države, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić.

Lekić je, reagujući na današnje izlaganje Đukanovića povodom dvije godine od stupanja na dužnost, rekao da je on „opet izabrao, uprkos svom skromnom obrazovanju, tragikomičan stil prosvetitelja građana kojima već decenijama manipuliše saopštavajući dijametralno suprotne istine o prošlosti”.

“Pokazavši visok stepen otuđenja od realnosti feudalizovane i rasparčane zemlje, predsjednik hibridnog sistema autokratije je pokušao nastavak starih obmana upućenih umornim, opljačkanim i podijeljenim građanima”, kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, opet su istorija i crkva u izlaganju Đukanovića zauzeli daleko više mjesto od analize realnog stanja građana u, kako je naveo, sve više trulom i endemski korumpiranom sistemu čiji se potpuni ekonomski slom odlaže samo bjesomučnim zaduživanjem zemlje.

Lekić je kazao da je Đukanović i mitologijom države, što je svojstveno svim diktatorima, ovoga puta crnogorske države, pokušao da prikrije njeno realno propadanje.

“Upotrebljavanjem pojmova “nacionalni Srbi” i “nacionalni Crnogorci” kojima će, kako kaže, svima obezbijediti crkvu, uz nacionalne partije koje već ima u trgovačkoj koaliciji na vlasti, Đukanović je već označio kraj Crne Gore kao ozbiljne, na zajedničkim vrijednostima integrisane zemlje”, kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, više je nego očigledno da Đukanovića ne zanimaju temeljne vrijednosti demokratije i da je metod obmanjivanja agresivnom demagogijom zapravo ponuđeni put političkog života u izbornoj godini.

“Ostaje građanima da zaključe o takvom pravcu zemlje”, kazao je Lekić.

Kako je naveo, o tom putu, a prije potpunoj stranputici, treba da razmisle i u Đukanovićevoj stranci.

“U svakom slučaju, ističe vremenski rok obmana”, zaključio je Lekić.

Najčitanije