fbpx
NaslovnicaCrna GoraLalošević: Funkcije po dubini prema učešču u vlasti

Lalošević: Funkcije po dubini prema učešču u vlasti

Podgorica, (MINA) – Političke partije nove parlamentarne većine shodno svom procentu učešća u vlasti treba da dobiju funkcije po dubini, saopštio je danas funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Vasilije Lalošević.

Lalošević je, nakon razgovora sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem, rekao da je sastanak bio komunikativan, kooperativan i da su na pravom putu odnosno putu ka Evropi.

“Mislim da će nakon sjutrašnjeg sastanka šefova poslaničkih klubova političke partije, shodno svom procentu učešća u vlasti, dobiti mjesta po dubini”, naveo je Lalošević.

Lalošević je agenciji MINA kazao da je SNP insistirao da do kraja decembra budu usvojene izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, predložen zakon o ispitivanju porijekla imovine i počet rad na zakonu o lustraciji.

On je rekao da je na sastanku zaključeno da Vlada definitivno mora biti formirana 2. decembra i da je potrebno sve uraditi da se demontira “režim koji su dovele Crnu Goru ovdje gdje je sada”.

“Mi hoćemo Crnu Goru jednakih šansi za sve, koju rješava probleme i ovaj satanak je bio danas u kontekstu toga”, naveo je Lalošević.

On je poručio da će SNP kandidovati najbolje ljude i uradiće sve ono za šta su se svih prethodnih godina borili.

Na pitanje koja su mjesta po dubini koja interesuju SNP, Lalošević je odgovorio da je suviše rano govoriti o tome.

“Nakon sjutrašnjeg sastanka šefova poslaničkih klubova mi ćemo napraviti spisak i pratićemo zakonsku regulative. Spisak je ogroman, ima oko 300, 400 pozicija”, kazao je Lalošević.

On je rekao da imaju ljude koji bi pokrili odgovorne pozicije, ali da bi u ovom trenutku bilo neodgovorno da zahtjevamo konkretna imena.

Najčitanije

Gutić: Glasanje u PSSE jasan zaokret u spoljnoj politici

Podgorica, (MINA) – Glas predstavnice vladajuće većine u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...