fbpx
NaslovnicaCrna GoraLakićević Đuranović isključena iz radnih grupa za pregovore sa EU

Lakićević Đuranović isključena iz radnih grupa za pregovore sa EU

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore razriješila je vanrednu profesoricu Pravnog fakulteta Bojanu Lakićević Đuranović članstva u radnim grupama za pregovaračka poglavlja 2 – Sloboda kretanja radnika i 13 – Ribarstvo.

Vlada je na sjednici, na predlog Kancelarije za evropske integracije, donijela odluke o izmjenama odluka o obrazovanju radnih grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine koje se odnose na pregovaračka poglavlja 2 i 13.

„Odlukama je razriješena članica ovih radnih grupa Lakićević Đuranović, usljed izdavanja suspenzivnog naloga od Univerziteta Crne Gore, koji ju je prethodno predložio za članstvo“, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Vlada je usvojila i Jedanaesti polugodišnji izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u EU za period januar – jun, koji obuhvata najvažnije aktivnosti koje se odnose na napredak u pregovaračkom procesu, pregovore u poglavljima 23. i 24. i politički dijalog s Unijom.

Najčitanije