fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Vlada se iskreno okreće obrazovanju i zdravstvu

Krivokapić: Vlada se iskreno okreće obrazovanju i zdravstvu

Podgorica, (MINA) – Vlada se, pored ekonomije, iskreno i temeljno okreće obrazovanju i zdravstvu, poručio je premijer Zdravko Krivokapić, dodajući je njen glavni zadatak da zadrži ljudski potencijal i da on bude uposlen.

Krivokapić je, tokom radne posjete Pljevljima, obišao Opštu bolnicu gdje je razgovarao sa direktorom te zdravstvene ustanove Sašom Grbovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Grbović je upoznao Krivokapića sa problemima i uspjesima koje bilježi Opšta bolnica, naročito u vremenu velikih izazova koje diktira pandemija COVID-19.

Navodi se da je Krivokapić zahvalio novom menadžmentu, kao i osoblju bolnice, na nesebičnom zalaganju da, u ograničenim i skromnim uslovima, omoguće što većem broju pacijenata da zadovoljenje potreba iz zdravstvene zaštite ostvare u mjestu življenja.

“Pored ekonomije, Vlada se iskreno i temeljno okreće obrazovanju i zdravstvu. Naš glavni zadatak je da zadržimo naš svježi, ljudski potencijal i da on bude uposlen“, istakao je Krivokapić.

To, kako je naveo, važi za one najškolovanije u sistemu zdravstvene zaštite.

„Ali i za sve druge profesionalce koji treba na svom ognjištu da nađu motiv, razlog i smisao svog ostanka i da tu, među svojima, sebe utkaju u bolju i izvjesniju zajedničku budućnost, stvarajući dodatne vrijednosti i novi, viši životni kvalitet”, dodao je Krivokapić.

On je naglasio da su infrastrukturni problemi veliki, ali da je Vlada okrenuta stvaranju boljih uslova za prevenciju i liječenje crnogorskih građana.

Krivokapić je poručio da će Vlada učiniti sve da do kraja sprovede projekat izgradnje nove zgrade Opšte bolnice.

Grbović je kazao da se mora naći model kako bi se, naročito najstručniji kadar, zadržao na radnim mjestima u tom gradu, kao i da je problem bolničkog smještajnog kapaciteta konstantan.

On je rekao da se nada da će najavljeni novi bolnički kapaciteti, u narednom periodu, umnogome relaksirati rad te ustanove i osvježiti životnu perspektivu građana Pljevalja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije