fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Strateški cilj da Crna Gora bude neraskidivi dio EU

Krivokapić: Strateški cilj da Crna Gora bude neraskidivi dio EU

Podgorica, (MINA) – Strateški cilj Vlade je da Crna Gora bude neraskidivi dio Evropske unije (EU), a fundamentalan korak ka tome odnosi se na vladavinu prava i borbu protiv korupcije, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je, na sastanku sa predsjednikom parlamenta Estonije Jurijem Ratašom, rekao da su svi projekti i snage Vlade u funkciji ostvarenja tog cilja.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, naveo da je Estonija tradicionalni prijatelj i partner Crne Gore.

On je upoznao Rataša sa programskim djelovanjem Vlade, kako bi unaprijedila ekonomiju.

„Naš strateški cilj je da Crna Gora bude neraskidivi dio EU, a fundamentalan korak ka njoj jeste onaj koji se odnosi na vladavinu prava i borbu protiv korupcije”, kazao je Krivokapić.

On je poželio uspješan rad Počasnom konzulatu Estonije u Crnoj Gori, koji će danas biti otvoren u Podgorici.

Krivokapić je rekao da se nada da će u ostvarenju evropskog cilja, Crna Gora u Estoniji i nadalje imati iskrenog saveznika.

Rataš je poručio da Crna Gora može da računa na punu podršku u pravcu njenog priključenja EU.

On je kazao da je uvjeren da će se politika prijateljstva dvije države samo produbljivati budućom zajedničkom proaktivnošću.

„Danas otvaramo Počasni konzulat u Vašom glavnom gradu i nadam se da će nam on biti od izuzetne pomoći kako bismo postigli intenzivniju bilateralnu saradnju”, rekao je Rataš.

On je, ističući značaj sajber bezbjednosti u savremenim uslovima komunikacije, naveo da je potrebno do kraja iskoristiti već postojeće potencijale saradnje, kako bi se što funkcionalnije podijelila iskustva u mnogim oblastima, naročito u sektoru informatike i digitalizacije.

„Geografski smo udaljeni, ali veliki broj naših građana posjećuje Vašu zemlju. Prepoznajemo prostor da možemo sarađivati i u oblasti obrazovanja”, istakao je Rataš.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije