fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić pozvao partije da pokažu političku odgovornost

Krivokapić pozvao partije da pokažu političku odgovornost

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je sve partije, a naročito one iz parlamentarne većine, da pokažu političku odgovornost tako što će izabrati nepolitički i profesionalan Tužilački savjet.

Krivokapić je kazao da je izbor novih članova Tužilačkog savjeta, u skladu sa nedavno usvojenim zakonima, ključni korak ka uspostavljanju nezavisnog i profesionalnog vrhovnog državnog tužilaštva i početku ozbiljne i bespoštedne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala na visokom nivou.

On je na Tviteru /Twitter/ naveo da su građani 30. avgusta „većinski glasali da bi dočekali da pravda stigne one koji su gazili ustave i zakone i krali državu i građane, a čiji su dosijei zaključani u fiokama“.

„Pozivam sve partije, a naročito partije većine da pokažu političku odgovornost tako što će izabrati nepolitički, a profesionalan Tužilački savjet“, kazao je Krivokapić.

On je poručio partijama da imaju na umu da su građani sve nestrpljiviji da počne primjena vladavine prava, jer su, kako je naveo, svi mehanizmi potrebni za njeno uspostavljanje u rukama parlamenta.

„Interesi građana i države iznad su svakog pojedinca i svake političke partije. Promjene u tužilaštvu nisu moguće bez hrabre odluke Skupštine“, poručio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije