fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Crna Gora da vrati puno povjerenje partnera

Krivokapić: Crna Gora da vrati puno povjerenje partnera

Podgorica, (MINA) – Neophodno je da Crna Gora vrati puno povjerenje evroatlanstkih partnera i obezbijedi rezultate, prvenstveno u oblasti vladavine prava, koji će omogućiti da država u najkraćem roku završi pregovore za članstvo u Evropskoj uniji (EU), poručio je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Krivokapić je danas primio ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Navodi se da su na sastanku istaknuti odlični bilateralni odnosi, kao i zadovoljstvo što je prvi zvanični sastanak nakon izbora nove Vlade upravo bio sa američkom delegacijom.

Krivokapić je istakao važnost privrženosti SAD-a podršci državama regiona na putu što skorijeg članstva u EU.

On je, kako je saopšteno, iskazao zadovoljstvo posjetom pomoćnice državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid i njenog pomoćnika Gabrijela Eskobara.

“Krivokapić je ocijenio da je u ovom trenutku neophodno vratiti puno povjerenje naših euroatlanstkih partnera i obezbijediti rezultate, prvenstveno u oblasti vladavine prava, koja će omogućiti da Crna Gora u najkraćem roku završi svoje pregovore za članstvo u EU”, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je snažno osudio rusku agresiju na Ukrajinu i dodao da je zadovoljan čvrstim jedinstvom saveznika u pomoći toj državi da odbrani teritorijalni integritet, nezavisnost i suverenost.

“U tom kontekstu, on je iskazao žaljenje što dinamika usaglašavanja sa odlukama Savjeta EU kojima se uvode sankcije ruskim licima i entitetima nije bila brža, ali i obećao da će prijedlog za usvajanje preostalih paketa sankcija biti prioritet u radu resora vanjskih poslova”, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, izrazio nadu da će se politički dijalog Crne Gore i SAD dodatno intenzivirati kroz uzajamne posjete na visokom nivou.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije