fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Činimo sve da budemo prva sljedeća članica EU

Krivokapić: Činimo sve da budemo prva sljedeća članica EU

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore čini sve kako bi ubrzanim reformskim koracima država što prije postala prva sljedeća članica Evropske unije, rekao je premijer Zdravko Krivokapić.

On je danas, na marginama Samita predsjednika vlada Centralno-evropske inicijative u Budvi, razgovarao sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

“Zahvalivši hrvatskoj strani na pomoći Crnoj Gori u vidu vakcina protiv koronavirusa, Krivokapić je rekao da je dobra saradnja sa državama u regionu, najznačajniji elemenat spoljnopolitičkog djelovanja Vlade”, kaže se u saopštenju.

On je istakao da su problemi uvijek prisutni, ali su i prilika da se njihovim zajedničkim rješavanjem i konstruktivnim dijalogom, razvijaju i produbljuju odnosi među državama.

“Najbitinije je da među nama postoji povjerenje i dobra volja za rješavanje svih pitanja. Naša povezanost je prirodna i dugotrajna”, rekao je Krivokapić.

On je istakao da je Vlada Crne Gore proevropski orijentisana i da je formirana u duhu građanskih, demokratskih i ekoloških načela.

“Krivokapić je Plenkovića upoznao sa suštinom i osnovanošću reformskih programa Evropa sad, Crna Gora odmah, Evropa ovdje i Crna Gora radi, kao i sa naporima Vlada kako bi se izborila sa korupcijom i organizovanim kriminalom”, navodi se u saopštenju.

Plenković je ocijenio da bi trebalo unaprijediti trgovinsku razmjenu između dvije države.

“On je izrazio potrebu hrvatske strane da se ostvari napredak u saradnji po pitanju svih izazova koji predstavljaju izvjesno opterećenje odnosa između Hrvatske i Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije